email επικοινωνίας ekk.oendel@gmail.com

email επικοινωνίας : ekk.oendel@gmail.com

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ

ΓΙΝΕ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ  ΟΕΝΔΕΛ (Όλη η Ένοπλη η Νομοθετική και η Δικαστική Εξουσία στους Λαούς).


Η υποταγή και η απάθεια χειροτερεύουν καθημερινά κατά πολύ τη δυστυχία του κάθε υπηκόου.
Τα ολιγαρχικά συστήματα και οι διεστραμμένοι ολιγαρχικοί που τα απαρτίζουν, ρίχνουν στη δυστυχία τους υπηκόους τους για να μπορούν να πραγματώνουν  οτιδήποτε  νομίζουν ότι τους συμφέρει.
Η απάθεια των ανθρώπων του λαού και οι υποταγή στη «μοίρα» που του φτιάχνουν οι άρρωστοι εγκέφαλοι, του επιδεινώνουν κατά πολύ τα αρνητικά ψυχολογικά και βιολογικά αδιέξοδα.
Μια ζωή την έχουμε και αυτή μέσα σε διαρκή βασανιστήρια;
Η πρώτη απάντηση, η πρώτη ανάσα ζωής  μπορεί να είναι μόνο η προσωπική ανάταση, η προσωπική έγερση, η κατανίκηση του φόβου και η κατεύθυνση στη συλλογική πάλη ενάντια στην ολιγαρχική εξουσία που μας κάνει τη ζωή κόλαση.
Παλεύω, σημαίνει αποτινάσσω την απελπισία και στη θέση της παίρνω την αισιοδοξία από την πηγή του αγώνα για λεύτερη ζωή. Και ζω όρθιος.
Ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει κάτι σε τούτο τον αγώνα για να κατακτήσουν οι λαοί την εξουσία. Αυτό το κάτι, που μπορεί να φαίνεται λίγο όμως αθροιστικά και μέσα στο χρόνο, θα αποδειχθεί σίγουρα πολύ σημαντικό. Και το «κάτι», οι περισσότεροι μπορούμε να το προσφέρουμε.
Δυστυχώς, τα ολιγαρχικά συστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν μεγάλη δύναμη. Οι βασανιστές της ανθρωπότητας κατέχουν πλήρως την κατασταλτική δύναμη, τη δύναμη της προπαγάνδας, τη δύναμη των πληροφοριών κλπ  και έτσι κρατούν φυλακισμένους τους λαούς.
 Ναι.  Έχουν δύναμη αλλά δεν είναι ανίκητοι. Όταν οι λαοί οργανώσουν σωστά και αντιτάξουν σωστά τη δική τους δύναμη τότε αυτοί θα αποδειχθούν χάρτινος τίγρης. Θα αποδειχθούν καταδικασμένοι Γολιάθ.

Οι διάφορες λαϊκές συλλογικότητες που στοχεύουν ή οι άλλες που θα δημιουργηθούν και θα στοχεύουν πραγματικά στη συντριβή των ολιγαρχικών συστημάτων, διαλέγουν και θα πρέπει να διαλέγουν  εκείνο το οργανωτικό  μοντέλο που θεωρούν ότι μπορεί να βοηθήσει καλύτερα στον πόλεμο κατά της ολιγαρχίας.

Έτσι και εμείς έχουμε διαλέξει, σε τούτη τη φάση του αγώνα, το μοντέλο της οργάνωσης των ενεργών μελών το οποίο περιεκτικά ή στις γενικές του γραμμές είναι το εξής:

Τα  ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ  για την κατάκτηση της δημοκρατίας  είναι:

ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΊ ΦΙΛΟΙ, ΤΑ ΔΟΚΙΜΑ ΜΕΛΗ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ.

Α. ΕΝΕΡΓΟΙ ΦΙΛΟΙ
Ενεργοί φίλοι μπορούν να γίνουν όσοι επιθυμούν και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

*Να πιστεύουν πραγματικά ότι οι λαοί δεν έχουν καμιά απολύτως  εξουσία, ότι την πραγματική εξουσία την κατέχει μια ολιγαρχία και ότι αυτό το γεγονός είναι η κύρια αιτία της διάχυτης εξαθλίωσης και βαρβαρότητας.
*Να πιστεύουν ότι η υπέρβαση ετούτης της οδυνηρής πραγματικότητας μπορεί να ξεκινήσει ΜΟΝΟ με την υλοποίηση του προτάγματος  του ΟΕΝΔΕΛ (Όλη η Ένοπλη, η Νομοθετική και η Δικαστική Εξουσία στους Λαούς) και προς αυτό το σκοπό να θέλουν να προσφέρουν κάτι έστω και το ελάχιστο δυνατό.

*Να έχουν διαβάσει και να συμφωνούν επί της ουσίας με τα εξής τουλάχιστον κείμενα:
1. «Τι είναι δημοκρατία – ορισμός και σχόλια-»
2. «Τι είναι εξουσία –ορισμός και σχόλια»
3. «Τι είναι αντιπροσώπευση»
4. «Και οι πιο άριστοι ειδικοί επιστήμονες έχουν μηδαμινή γνώση σε σχέση με το λαό», ή εναλλακτικά το «Σωκράτους εσκεμμένες ανοησίες»
5. «Πως ο λαός θα μπορούσε να ψηφίζει τον κάθε νόμο»
6. «Για τη δόμηση του αντίπαλου δέους»


*Να θέλουν να διαδίδουν ηλεκτρονικά στις επαφές τους ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο,  κείμενα που αφορούν την κατάκτηση της πραγματικής δημοκρατίας, της πραγματικής ελευθερίας. (Σε τούτη τη φάση του ιδεολογικού πολέμου αυτό είναι πολύ σημαντικό)

Συνοπτικά, το αναλαμβανόμενο από τον καθένα ενεργό φίλο καθήκον είναι ουσιαστικά,  αφενός η διάδοση  κειμένων, επιχειρημάτων ή πληροφοριών που αφορούν το κίνημα και αφετέρου η ενημέρωση  και ο συντονισμός του με τη Γραμματεία Συντονισμού.
(Στον καλύτερο συντονισμό για παράδειγμα, η γραμματεία συντονισμού θα γνωρίζει και άλλους ενεργούς φίλους του κινήματος με κοντινή διαμονή και έτσι θα μπορεί να τους φέρνει σε επαφή γνωριμίας κλπ.)

Β. ΔΟΚΙΜΑ ΜΕΛΗ
Μπορεί, με αίτημά του, να γίνει Δόκιμο Μέλος οποιοσδήποτε,  που έχει προηγουμένως θητεύσει σαν  Ενεργός φίλος  για  ένα σχετικό χρονικό διάστημα και  αφού υλοποιηθούν κάποιες προϋποθέσεις.
* Να θέλει και να ζητήσει  το ενεργό μέλος να γίνει δόκιμο μέλος.
* Να έχει επίγνωση ότι οι δραστηριότητές  του θα αυξηθούν (πχ να δρα μέσα σε συλλογικότητες όπως συνδικάτα, σε λαϊκές κινητοποιήσεις, κοκ).
* Να γνωρίζει ότι θα έχει ισότιμο δικαίωμα στις αποφάσεις για θέματα τακτικής του κινήματος.

* Να  μελετήσει και να  γίνει  καλός γνώστης του ουσιαστικού περιεχομένου , εκτός των κειμένων που αφορούν στα ενεργά μέλη και των εξής επί πλέον  κειμένων:
1. «Γιατί η ένοπλη εκτελεστική εξουσία στο λαό»
2. « Πως θα μπορούσε πρακτικά η ένοπλη εκτελεστική εξουσία να ανήκει στο λαό»
3. « Οι σχέσεις πλειοψηφίας μειοψηφίας στη δημοκρατία»
4. «Γιατί όταν μια μειοψηφία κατακτά την εξουσία μετατρέπεται πάντα σε νέα κυρίαρχη τάξη;»


ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Τακτικά μέλη μπορούν να γίνουν όλοι όσοι έχουν θητεύσει  ενεργά  και δόκιμα μέλη. (Όλοι, χωρίς καμιά εξαίρεση, περνούν από αυτά τα «στάδια».)
Το Δόκιμο Μέλος αν θέλει να γίνει Τακτικό Μέλος, θα βρίσκεται για μια χρονική περίοδο  σε μια φάση ιδεολογικής  και πρακτικής προετοιμασίας για να μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικότερα στον μεγάλο αγώνα κατά του ολιγαρχικού συστήματος.
Σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να εμβαθύνει στο μεγαλύτερο μέρος από το σύνολο των εννοιών και των επιχειρημάτων και των οργανωτικών κινηματικών του πρωτοβουλιών.
Γίνεται τακτικό μέλος αφού εκφράσει τη θέλησή του σε ένα τακτικό μέλος και μετά από απόφαση  ήδη τακτικών μελών γίνεται η έγκριση.
Τα τακτικά μέλη θα κρίνουν πριν από όλα το χαρακτήρα του αγωνιστή  (πχ να μην έχει τάσεις επιβολής στους συνανθρώπους του, να σέβεται πάντα την ισηγορία στις συζητήσεις κλπ) και σε συνδυασμό με το κατάλληλο επίπεδο  των ιδεολογικών και συνειδησιακών  του κατακτήσεων θα γίνεται τακτικό μέλος.
Το κάθε τακτικό μέλος έχει περισσότερα καθήκοντα για τα οποία θα λαμβάνει λεπτομερέστερη γνώση προφορικά ή γραπτά κατά την περίοδο προετοιμασίας  του.
Ένα από αυτά τα καθήκοντα μείζονος σημασίας θα είναι  πχ η προστασία – περιφρούρηση της συλλογικότητας και φυσικά  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΕΛΩΝ  από τους εχθρούς του κινήματος…
Το κάθε τακτικό μέλος θα είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ισότιμο  με ΟΛΑ τα άλλα τακτικά μέλη και φυσικά θα έχει ισότιμο δικαίωμα στις αποφάσεις στρατηγικής και τακτικής του κινήματος.

Για να αντιταχθούν οι λαοί στο σύστημα νικηφόρα πιστεύουμε στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ  των αγωνιστικών ατομικών και συλλογικών υποκειμένων η οποία θα πρέπει να αναπτύσσεται σε κατάλληλη σχέση με την ποσότητα.

Ιούνιος 2016

ΟΕΝΔΕΛ  -  ΕΚΚ

     
ΟΛΗ Η ΕΝΟΠΛΗ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ – ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΤΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ)

Για επικοινωνία με τη Γραμματεία Συντονισμού
ekk.oendel@gmail.com